Tekannor - Vi har vackra tekannor i olika utföranden till din tebjudning!

Tekannor

Bjud dina gäster på te från en vacker tekanna. Den är både praktiskt och bibehåller fulla aromen av ditt te när tebladen får dra under lock. Lyft sedan på locket och känn den härliga aromen från teet. I vårt sortiment finner du både klassiska japanska tekannor, gjutjärn, stål, keramik, men även tekannor med sil och glas.

Att dricka te i tekannor är något som länge förknippats med överklassen och det dröjde många år till allmänheten kunde få råd med porslin. Då porslin först endast kunde tillverkas i Kina. Det är därför det känns lite extra speciellt att ta fram en vacker tekanna och skapa den klassiska Afternoon Tea känslan i hemmet. Många tekannor är tjusigt att ha framme i hemmet som en inredningsdetalj. Det är även ett vanligt samlarobjekt.

Tekannor i hög kvalité och snygg design

Vi har ett urval av tekannor som håller hög kvalité och som hjälper dig att brygga ett riktigt gott te. Vi har olika storlekar från 0,5 liter till 1,5 liter beroende på hur mycket te du vill servera. Skapade för att hålla vattnet varmt länge.

Tekannor i Borosilikatglas

Vi har genomskinliga kannor i värmebeständigt glas. Här kan du se de vackra färgerna spridas sig i kannan när teet blandar sig med vattnet. Dessa är otroligt lätta och snygga. De kan kompletteras väldigt bra med en tevärmare för längre bjudningar.

Historien om tekannor

Tekanna är en relativt ny uppfinning jämfört med hur länge te faktiskt har funnits. På 1700-talet kom te i hårda brickor som skars av och vispades sönder och kokades i vatten. Det dracks ur keramiska skålar. På 1300-talet började te bryggas som vanligt ed lösvikt och tekannor blev nödvändigt. De mest populära tekannorna från den här tiden producerades i YiXing-regionen i Kina och var gjorda av lera.

Ni som känner till er tehistoria vet att på 1700 talet så sändes te från Kina till Europa och del av den exporten var olika lyxvaror som porslin tekannor. Majoriteten av dessa tekannor var var målade i blå och vit underglasyr.
Det var på den tiden endast den övre klasserna som hade tillgång till tekannor i porslin då det inte kunde tillverkas i Europa på den tiden. Ungefär 100 år senare kom några tillverkare fram till hur dom kunde kopiera porslin och det plötsligt tillgängligt även för breda massan.

 

MITT KONTO