Svart te - Köp svart te som är ekologiskt odlat i många utföranden!

SVART TE

Svart te

Svart te är ett fullt oxiderat te och det är därifrån det svarta teet får sin koppar-röda färg. Vi erbjuder fina premium svarta teer av hög kvalité som är ekologiska i flera härliga svarta blandningar. Föredrar du smaksatt svart te har vi givetvis även den, men svart rent te är det teet som konsumeras mest av i världen.

Svart ekologiskt te

Vi har ett brett urval av svarta ekologiska teer i vår webbshop. Svart te fördelarDet svarta teet innehåller ett flertal nyttiga ämnen, bland annat innehåller tebladen antioxidanter som kallas flavonoider. Flavonoiderna bidrar till att svart te har en lite bitter smak. Men det har en en stor hälsoeffekt som skyddar dig mot många sjukdomar. Det är ett väldigt gott allround te som dom flesta tycker om. Det är med svart te du kan skapa oändligt med spännande teblandningar.

Köpa svart te på nätet

Hos oss kan du köpa svart te i lösvikt, samt tepåsar i många utföranden. Alla våra svarta teer är av hög premium kvalité och mycket smakrika. Vi har kort handläggningstid från fabrik till försäljning för att du ska få så färskt svart te som möjligt. Vi har ett sortiment av smaksatta svarta teer.

Olika svarta tesorter:

Assam, Ceylon, Darjeeling, klassikern Earl Grey, Keemun, Yunnan och Lapsang.

Brygga/Bered svart te

Grader: kokande vatten
Dragning, 1-2 minuter
Dosering: 1 tsk/kopp
Svart te är vanligen starkare än andra teer
Du kan i regel endas bara dras en enda gång

Om svart te

I Kina, teets hemland benämns svart te som “rött te”(hong cha). Det kan vara lite förvirrande för oss nordbor, då det vi kallar rött te är Rooibos. Svart te är det vanligaste teet och står för majoriteten av te-konsumtionen i världen. Rent svart te namnges vanligen efter de distrikt det kommer ifrån. Tack vare Oxideringen har svart te en mörk färg och fyllig smak.

Tillverkning

Efter plockning så skärs och torkas bladen till en tredjedel. Därefter rullas bladen i cylindrar för att bryta upp bladets celler och öppna upp för syret och sätta igång oxideringen. Det är sedan dags för jäsning, som är en del av fermenteringsprocessen. Sedan sprids bladen ut på bord i skikt ca 10 cm och rummet fuktas ner genom roterande fläktar som sprider vatten. Det är då bladen förvandlas gradvis till en koppar röd nyans. När önskad grad av fermentering har uppnåtts, så torkas teet under varm luft. Svart te har svartna blad och håller smaken vid lagring lite längre än grönt te.

Koffein i svart te:

I en kopp på 250 ml, 2 gram te är det cirka 45 mg koffein.
Kalorier svart te: Kalorier (kcal) 1 /100 gram

 

Förvaring av svart te

Förvaras bäst i en ogenomskinlig, lufttät burk, då både syre, ljus och värme försämrar teets kvalitet.

 

MITT KONTO