Reklamation och retur


Reklamation och retur

Retur
Kunden har rätt att ångra sitt köp eller byta till annan vara inom 14 dagar enligt distanslagen.Vi kräver att varan ska returneras oöppnad och i originalförpackning med eventuella originalhandlingar. Kontakta oss via e-post: info@londonteaexchange.se innan du returnerar ditt paket. När du fått svar från oss om din retur kan du skicka din vara åter till oss, instruktioner medföljer.

Du har dock inte ångerrätt för:

 • vara som tillverkats enligt dina anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel

 • vara som inte lämpligen kan återlämnas pga. hälso- eller hygienskäl om förseglingen har brutits.

 • ångerrätten omfattas inte av livsmedel, (e.g. te och kaffe i lösvikt), med undantag för plomberad förpackning.

 • Du får kontrollera en vara på samma sätt som i en fysisk butik men om varan har använts eller hanterats oförsiktigt, så att den inte längre kan säljas som ny, blir du skyldig att ersätta webbutiken för varans värdeminskning.

För att kunna fastställa en varas egenskaper eller funktion måste du i visa fall bryta förpackningen, som i så fall ska öppnas så varsamt som möjligt och återsändas tillsammans med varan. Observera att du inte kan ångra köpet av en vara med bruten försegling/teknisk plombering.

Vid retur steg- för-steg:

 • Maila oss din retur på info@londonteaexchange.se  och uppge då ditt ordernummer och vilken vara det gäller.

 • Ångerfristen börjar löpa från den dag du mottagit varan, har du beställt flera varor eller varan du beställt består av flera delar, så börjar ångerfristen löpa när du mottagit sista varan, respektive den sista delen av varan.

 • Uppge även om du vill byta mot annan vara eller om pengarna ska returneras till beställaren.

 • Den som returnerar en vara får själv stå för returfrakt och transportrisk.

 • Vi mailar dig när returen inspekterats och godkänts/icke godkänts. Vi löser inte ut försändelser som återsänds utan att vara fullt frankerade.

 • Observera att enligt lag kan du komma betala för en varas värdeminskning i den mån den beror på att du hanterat varan i större omfattning än varit nödvändigt för fastställa dess egenskaper eller funktion.

 • Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss.

 • Observera också att det enligt lag är du som ska betala för returfrakt kostnaderna.

 • Om varan är i nytt skick, återbetalar vi dig så fort som möjligt efter vi kontrollerat varan.

Skulle du inte vara nöjd med ditt te eller kaffe från oss är du välkommen att kontakta oss så på info@londonteaexchange.se.Reklamation

Om du som är privatperson mottagit en skadad produkt, eller om vi skickat fel vara, måste du reklamera varan snarast och senast inom 2 månader från att du upptäckte eller borde ha upptäckt felet till vår mail på: info@londonteaexchang.se.

 

Specificera aktuell produkt och beskriv problemet. Beställarens ordernummer måste också anges. Den som returnerar en felaktig vara står för transportrisk, men ej för returportot. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss . Reklamationstiden är som mest 3 år beroende på varans beskaffenhet samt eventuell garantiutfästelse.

Om du som är företagare mottagit en skadad produkt, eller vi skickat fel vara, ska du reklamera snarast efter att du tog emot varan.

Det gäller för såväl privatpersoner som företag, att den skadade respektive felaktigt skickade varan ska återsändas i likadan förpackning och med samma transportföretag, som när den mottogs, tillsammans med en utförlig beskrivning av felet.

Du ska i så fall reklamera via vår hemsida genom att följa instruktionerna under fliken ”Kundtjänst”.

Om vi inte kan skicka en ny vara till dig inom skälig tid, återbetalar vi returfrakten samt vad du betalat för den skadade eller felaktigt skickade varan.

Kompatibilitetsproblem förekommer ofta mellan olika produkter, och vi rekommenderar dig därför att ta reda på så mycket som möjligt innan du gör din beställning för att undvika onödiga kostnader.


Product successfully added to your shopping cart

Qty:
Total

There are 0 items in your cart. There is 1 item in your cart.

Total products (tax incl.)
Total shipping (tax incl.) To be determined
Total (tax incl.)
Continue shopping Checkout