Rooibos te & Honeybush - Rött te!

ROOIBOS & HONEYBUSH

Rooibos

Rooibos är ett te som ökar popularitet och är utsökt och hälsosam dryck. Det är ett te som ofta går under namnet Rött te och är ett koffeinfritt te. Våra Rooibos är ekologiskt odlade.

Rooibos är ett rött te som ständigt ökar i popularitet och är utsökt och hälsosam dryck.
Det är en dryck som konsumeras i södra Afrika i århundraden, har det blivit en älskad dryck runt om i världen. Det är ett smakligt, koffeinfritt alternativ till svart och grönt te.
Dessutom förespråkar Rooibos för sina potentiella hälsoeffekter, och hävdar att dess antioxidanter kan skydda mot cancer, hjärtsjukdomar och stroke.

Rött te

Rooibos går ofta under namnet rött te då teet ser rött ut som bryggt. Rooibos är tillverkad med hjälp av löv från en buske som heter Aspalathus linearis, vanligtvis odlad på västra kusten av Sydafrika. är unikt eftersom det odlas huvudsakligen på den afrikanska kontinenten och innehåller polyfenoler som aspalatin som inte finns i någon annan mat. Med dess kraftfulla antioxidant- och antiinflammatoriska egenskaper med fördel dricka en kopp om dagen. Det är ett örtte och är inte relaterat till grönt eller svart te.

Tillverkning:

Traditionella Rooibos skapas genom att jäsa bladen, vilket gör dem till en rödbrun färg.

Röd rooibos:

Tillåts att oxideras och smakar mer som svart te och Oolong te.

Grönt Rooiboste

Är ooxiderat och har liknande smakegenskaper till grönt te.
Gröna rooibos, som inte fermenteras, är också tillgänglig. Det tenderar att vara dyrare och gräsigare i smak än den traditionella versionen av teet, samtidigt som man har mer antioxidanter.

Vad är Rooibos te?

När du beställer rött te kan du bli förvånad över att det ibland slutar med att du får ett svart te istället för Rooiboste beroende på vilken region du är i. Det beror på att i Kina används termen “rött te” för att beskriva traditionellt svart te. För all anledning hänvisar rött te i västvärlden till rooibos te. Rooibos te innehåller inte några löv från Camellia sinensis så det är egentligen inget riktigt “te”

Smak:

Rooibos te har en söt, nötig smak som ofta jämförs med hibiskus te och jordnära toner som liknar yerba mate te. Det beskrivs också har tips om karamell, vanilj och en rökig essens som liknar tobak. Rooibos har en lätt känsla i munnen som är subtil och inte överväldigande. Det beskrivs ofta som en neutral, men ändå söt smakprofil som kan förbättras med citronskivor eller en skvätt honung.

Rooibos te är också koffeinfritt

Vilket gör det till en bra dryck när som helst på dagen. Tack vare den höga koncentrationen av vitaminer och polyfenoler, erbjuder rooibos te inte bara läcker smak, men hjälper också till att hålla dig frisk. Rooibos te kan bryggas som ett varmt te eller som ett iste.

MITT KONTO