Oolong te - Köp Oolong te som är ekologiskt i flera utföranden!

OOLONG TE

Oolong te

Oolong te är en tesort är ett mellanting mellan grönt och ett svart te i oxidationsgrad. Vi har flertal spännande Oolong te i vårt sortiment online. Namnet från kinesiskans Wulong men innebörden är densamma: Oo (Wu) betyder svart och långt betyder drake. Oolong Tea är också känd i Kina som "Qing Cha". Det sägs ha sitt ursprung från att tebladen liknar små drakar, när de vecklar ut sig i det varma vattnet i tekannan.

Oolong te från Kina, Taiwan och Darjeeling

Oolong te representerar endast 2% av världens te men det är värt att upptäcka. Det kombinerar kvaliteterna av mörka och gröna teer. Teet har många intressanta hälsoeffekter. Bäst Oolong te har sitt ursprung i Kina och odlas nu i Taiwan och Darjeeling. Kinesiska sorter ger en mörkare och ”woody”smak, medan de taiwanesiska sorterna producerar en lättare, mer blommig smak.Till skillnad från grönt te,som odlas i över 30 länder så odlas Oolong te huvudsakligen i södra Kina och Taiwan. Mer nyligen även i Indien och Nepal.
Det konsumeras i stor utsträckning av den etniska kinesiska befolkningen i Kina, Taiwan, Hongkong och Sydostasien.

Olika varianter av Oolong te

Milky Oolong, skrivs ofta Milk Oolong

Vii har ett stort utbud av Oolong te av hög kvalitet i lösvikt och tepåse i många utföranden.

Hälsofördelar med 

Kan till exempel öka metabolism och minska stress, vilket hjälper dig att må bra varje dag.

Tillverkningsprocessen:

Oolong te är ett traditionellt kinesiskt te. Alla teblad innehåller vissa enzymer, vilket ger en kemisk reaktion som kallas oxidation. Grönt te får inte oxidera mycket, men svart te får tillåtas att oxidera tills det blir svart. Oolongte är någonstans mellan de två, så det oxideras delvis.

Det är oxidation är bidrar Oolong teet karakteristiska färg och smak .Färgen på bladen kan emellertid variera mellan olika märken, allt från grön till mörkbrun. Oxidation kan sträcka sig från 8 till 85%, beroende på olika te och produktionssätt.

Dom två olika rullnings processerna:
Den traditionella kinesiska vägen in i långa vridna löv medan andra ser ut som små kulor som är ihoprullade till pärlor med liten svans

Näringsämnen i Oolong te

En kopp bryggt te Oolong te innehåller ungefär:

Fluorid: 5-24% av RDI.
Mangan: 26% av RDI.
Kalium: 1% av RDI.
Natrium: 1% av RDI.
Magnesium: 1% av RDI.
Niacin: 1% av RDI.
Koffein: 36 mg.

Tepolyfenoler är några av de främsta antioxidanterna i Oolongte, det ärt heaflavins, tearubiginer och EGCG. Dom är tillsammans står för många av alla hälsofördelar. Oolong te innehåller också theanin som en aminosyra som är ansvarig för teens avkopplande effekt.

Tillagning:
Grader:85–95
Dosering: ca 1 tsk te per kopp.
Du kan återanvända teet samt låta det ligga kvar i koppen om du vill

 

MITT KONTO