Ingefära te – få en hälsosam och immunboostande start på dagen

clear glass mug with yellow liquid on brown wooden chopping board

Teer med härliga blandningar med ingefära. Ett ingefära te är varmt och lugnande te som innehåller många näringsämnen som ger antiinflammatoriska, avgiftande och immunförstärkande egenskaper. Hos oss kan du läsa mer om detta immunboostande ingefära te. Det ger dig en hälsosamt sätt att börja din dag med.

Förutom att Ingefära te är kryddigt gott så dämpar aptiten och ämnesomsättningen. Så skyddar den mot förkylningar och åkommor bättre än det mesta. Ginger (Zingiber officinale) är en av de äldsta odlade växterna som finns för närvarande.

Historiker tror att ingefära har blivit odlad i mer 5000 år, sedan gamla indianer och kineser upptäckte och använde roten för att hjälpa till att behandla en rad olika sjukdomar. Ingefära är är en koffein- och sockerfri växt som innehåller en blandning av vitaminer och mineraler som arbetar tillsammans för att gynna din hälsa. När roten görs till te så ger ingefära frisläppanden gingerol och proteas, vilka är föreningar som kan bidra till att öka hjärt-kärlcirkulationen.

Fakta om Ingefära te

Ingefära tillhör samma familj som kardemumma, gurkmeja och galangal och är rot som har använts i Kina i över 2000 år för att bota olika sjukdomstillstånd.

Brygga ingefära te

Ingredienser:
2 dl vatten
Torkad ingefära eller färdigt ingefära te
½ – 1 pressad citron
1 msk honung

Hälsofördelar med ingefära te

De fördelaktiga ingredienserna i ingefära är gingeroler. Ingefära te har antioxidant, antibakteriella och antiinflammatoriska fördelar. Ingefära innehåller också fytokemikalier som stimulerar matsmältning och lugnande upprörda magar och ger blodförtunnande effekt (som aspirin) som kan förbättra blodcirkulationen och förhindra koagulering. Dessa matsmältnings fördelar kan bidra till att förbättra kroppens rengöringsprocess genom att eliminera avfall och toxiner, vilket i sin tur främjar ett hälsosammare / starkare försvar mot sjukdom och sjukdom.

Ingefära te som huskur mot förkylning

Ingefära och även citron är antiinflammatoriskt och har väldigt lågt pH-värde som gör att kroppen blir motståndskraftig mot virus. Ingefära sägs vara en av världens allra bästa antiinflammatoriska livsmedel. Det är en ren vitaminboost som ser till att du börjar dagen riktigt bra. Kan med fördel drickas 3 koppar om dagen.  Undvik ingefära om du är blödarsjuk eller äter blodförtunnande medicin.

Historia

Ingefära introducerades i västvärlden när den exporterades från Indien till det romerska riket. Ingefära vara en otroligt lyxig krydda och var mycket svår att skaffa. Under 13: e och 14: e århundradet så planterade arabiska handlare emellertid ingefärs rötter under hela sin resa i Afrika.

Det ledde till att plantan spred sig och priserna gick ner. Idag kan ingefära köpas till skillnad mot förr då ett var som helst jämfört med hundratals år sedan, då runt 450 gram kostade lika mycket som ett levande får.