Gult te- Köp gulte som är ekologiskt svårt få tag på!

GULT TE

Gult te

Gult te är unikt för Kina och är sällsynt och dyrt. Det gula teet har en gulaktig färg. Under en lång tid var endast kejsare, eliten och speciellt utvalda som fick dricka det. Det går ofta under namnet "Kejsar te". Har du inte ännu provat ett gult te är du inte ensam. Gult te är ett väldigt milt och lent te som vi alla tycker borde smaka. Vårt gula te är givetvis av premium kvalité och ekologiskt odlat.

Att framställa gult te är en avancerad tillverkningsprocess jämfört med vanligt te. Tillgången på gult te är därför begränsad och  är teet är mycket exklusivt. Till utseende och smak påminner det om ett grönt te, men med mindre gräsig smak. Smaken är mild, silkeslen med toner av naturlig sötma som eftersmak.

Ekologiskt gult te

Gult te som är ekologiskt har mer smak. Våra teer odlas i bergen på minst 1400-meters höjd över vatten där det är lite kyligare. Det medför en långsammare tillväxt, samt mer smak på bladen. Handplockas.

Gult te hälsofördelar

Gult te kan hjälpa dig att tappa vikt och behandla inflammatorisk tarmsjukdom. Det kan hjälpa till och rensa din kropp från skadliga toxiner.

Brygga/Bered gult te

Grader:cirka 75-80 grader
1-3 tsk/kopp, då teet har stor volym
Dragtid: ca 2-5 minuter.
Du kan återanvända och brygga om

Koffein i gult te

I en kopp på 250 ml, 2 gram te är det cirka 35 mg koffein.
Kalorier gult te:
Kalorier (kcal) /100 gram

Tillverkning

Gult te är ett icke oxiderat te och dess tillverkning är lik grönt te, det som skiljer är att te-bladen efter upphettning får ligga och vila “vissna” lite innan det torkas. Denna process gör att teet får en gulaktig färg.

MITT KONTO