Grönt te - Japanskt grönt te eller kinesiskt grönt ekologiskt te!

GRÖNT TE

Hos oss kan du köpa ekologiskt grönt te som lösvikt eller som tepåse online. Vi erbjuder fina premium ekologiska gröna teer som alla odlats på berg på minst 1200-meter över havet där det är lite kyligare temperaturer. Vilket ger en långsammare tillväxt med extra intensiv smak.

Vi på London Tea Exchange säljer grönt te av hög premium kvalité.  Vi erbjuder grönt te från länder som:Kina, Indien, Japan, Korea, Sri Lanka, Nepal, Vietnam, Thailand och Indonesien.

Köpa grönt te online

Hos oss kan du köpa ekologiskt grönt te i lösvikt och  i tepåse i många utförande. Vi erbjuder färskt bra grönt te med mycket smak med hela blad. Vi har kortare handläggningstid från fabrik till försäljning än normalt, för att du ska få så färskt grönt te som möjligt när du handlar av oss. Med vår unika transportmetod gör att vi har mycket hela teblad.

Grönt te

Grönt te odlas från teplantan Camellia sinensis och är ett äkta grönt te. Vid teproduktion av grönt te så låter man inte bladen oxideras, det vill säga reagera med syre. Det gröna teet bearbetas olika beroende om det är en kinesisk eller japansk tillverkning. Samt vilken tesort som önskas. Man kan välja konsumera grönt te pulver, det är det som går under namnet Matcha te. Alla är goda på sitt sätt och är uppiggande.

Grönt tesorter

Gunpowder, Sencha, smaksatt grönt te, Jasmine te, Matcha.

Japansk grönt te

Köp Japansk grönt te hos oss. Typiskt Japanskt är att tebladen ångas dirket under vattenånga  efter skördning för av inaktiverar det enzymer som annars aktiverar oxidering processen. Japanskt grönt te har en gulgrön färg och har en naturligt och friskt lite vegetabiliskt smak.

Kinesiskt grönt te

Vid tillverkning av kinesiskt grönt te så hettas tebladen upp genom att de rostas i stora pannor för att oxideringen inte ska starta. Detta gör att de kinesiska gröna teerna får en rostad smak.

 

Brygga

  • Grader: 70-80 grader.
  • Dosering efter smak, 1 tsk/kopp är lagom.
  • Dragtid: ca 1-3 minuter.
  • Du kan återanvända och brygga om

När du brygger grönt te så är det viktigt att inte använda för hett vatten. Koka upp vatten för att sedan avsvalna. För varmt vatten bränner nämligen de känsliga tebladen och ger en besk smak.

Grönt te fördelar

Grön te är bra för mycket. Dels är det nyttigt, hälsosamt och har även högt innehåll av antioxiderande polyfenoler, som agerar mot fria syreradikaler samt har antiinflammatoriska egenskaper. Förr i tiden användes grönt te som läkemedel, men numera dricks det främst som en god dryck. Framställningen av grönt te bevarar mycket av det nyttiga Katechinerna och är därför lite mer nyttigt än tex svart te. Grönt te bra för huden och magen.

Övrigt:

Förvaras bäst i en lufttät burk, då syre, ljus och värme försämrar teets kvalitet. Te kan hålla sig cirka 2 år om det förvaras korrekt.

Kalorier i grönt te: (kcal) 2,5 /100 gram

Grönt te koffein:

I en kopp på 250 ml, med 2 gram te är det cirka 35 mg koffein. Koffein i grönt te förekommer naturligt. Du bör inte dricka mer än 8 koppar om dag då det är ett vätskedrivande te. Är man gravid rekommenderas man minskar på koffein intaget. Grönt te har mindre koffein vs svart te.

Grönt te på kvällen kan medför att man får svårare att somna pga koffeinet i teet. Välj hellre ett koffeinfritt te.

Tillbehör: är gott med en skiva citron, ingefära, honung, socker osv. Grönt te passar även som smaksättar i glass, drinkar och mat.

 

MITT KONTO